fbpx
Így keresőoptimalizálj egy Shoprenter webáruházat (Shoprenter SEO beállítások)

Így keresőoptimalizálj egy Shoprenter webáruházat (Shoprenter SEO beállítások)

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy milyen SEO, azaz keresőoptimalizálási beállításokat kell elvégeznünk egy Shoprenter webáruház, webshop esetében.

Mi az a keresőoptimalizálás?

A keresőoptimalizálás, más szóval a SEO egy olyan folyamat, amely során arra törekszünk, hogy egy weboldal (vagy webáruház) minél előkelőbb helyre kerüljön a keresőkben (például a Google-ben vagy a Bing-ben) bizonyos kulcsszavakra. A jobb helyezések magukkal hozzák a több látogatót, és ezáltal a több érdeklődőt, vásárlót és esetleges bevételt.

A keresőoptimalizálást három nagy területre bonthatjuk:

  • Technikai SEO: Ez a weboldal és a szerver beállításait érinti, például a sebességet vagy az URL struktúrát, és általában csak az oldal indításakor kell kiemelt figyelmet szentelni neki. Ezt követően csak nagyon ritkán, vagy nagy változtatások esetén szükséges foglalkozni vele.
  • Onsite vagy onpage SEO: Az onsite vagy onpage SEO-hoz tartozik minden olyan beállítás, optimalizálás, amelyet a weboldalon belül kell elintézni, általában a kategóriák kialakítását, a tartalmak optimalizálását, a címek és a meta leírás optimalizálását, a képek keresőoptimalizálását és még sok minden mást értünk alatta. A technikai SEO-val szemben, ez folyamatos figyelmet és munkát igényel.
  • Offsite vagy offpage SEO: Az offsite vagy offpage SEO-hoz tartoznak azok a tényezők, amelyeket bár nem a weboldalon belül kell elvégezni, de fontos szerepük van a keresőoptimalizálásban. Ide tartozhat a webhelytérképek beküldése, a Search Console adatainak elemzése és a linképítés. Az onsite-hoz hasonlóan ez a terület is folyamatos figyelmet és munkát igényel.

Miért ennyire fontos a SEO? Azért, mert a kattintások 95%-át a találati lista első oldalán szereplő weboldalak, webshopok viszik el, ami azt jelenti, hogy ha a weboldalad a találati lista második oldalán szerepel, akkor szinte esélytelen, hogy a felhasználó a te weboldaladra kattintson tovább.

A fenti ábrán pedig az látható, hogy a Google találati listáján elért helyezésekre átlagban a látogatók hány százaléka kattint át. Persze az egyes kulcsszavak esetében lehetnek eltérések, ez függ attól, hogy milyen találati listát mutat a Google, van-e térkép, vannak-e képek, videók, featured snippets-ek stb. De, ha a konkrét számokat nem is nézzük, akkor is nagyon jól kirajzolódik, hogy az első helyen szereplő weboldal majdnem dupla annyi kattintást ér el, mint a második helyen lévő.

A SEO fogalmával, jelentésével ebben a korábbi cikkben foglalkoztunk részletesen.

Mi az a Shoprenter?

A Shoprenter egy bérelhető webáruház rendszert nyújt ügyfelei számára, melynek előnyei között szerepel az egyszerű kezelhetőség, a maximális támogatás ás a könnyű testreszabhatóság.

Shoprenter hivatalos oldala

A Shoprenter mobilra optimalizált megjelenést, számos cserélhető dizájnt, SEO beállítást, ügyfélszolgálatot, tömeges termékfeltöltést, bankkártyás fizetést, jelentős mennyiségű integrációt, kuponlehetőséget és még sok más egyéb funkciót kínál egy havi (vagy éves) díjért cserébe. Az elérhető funkciók a választott csomag függvényében változhatnak.

A weboldalukon feltűntetett adatok szerint 2024 elején több, mint 17.000 webáruház használja a Shoprenter motort webshop üzemeltetésre.

Analitikai eszközök a forgalomelemzéshez

A keresőoptimalizálás nulladik és egyik legfontosabb része, hogy monitorozni tudjuk az eredményeinket, fejlődésünket. Ezért érdemes pár analitikai eszközt bekötnünk. Nézzünk meg három elengedhetetlen eszközt:

  • Google Search Console: A Google Search Console-ban beküldhetünk a Google-nek webhelytérképet, kérhetjük az egyes URL-ek indexelését, megvizsgálhatjuk a felmerülő problémákat, és láthatjuk, hogy a tartalmaink hogyan teljesítenek a keresőkben. Ezekből az adatokból következtetéseket vonhatunk le, hogy melyik tartalmainkat érdemes továbbfejlesztenünk, milyen újabb termékeket érdemes forgalomba hoznunk stb.
  • Bing Webmaster Tools: A következő eszköz ugyanazt a célt szolgálja, mint a fenti Search Console, de ez a Bing keresőmotorjára vonatkozólag működik. Azaz ugyanazokat láthatjuk, mint a Search Console-ban, de nem a Google keresésekre nézve, hanem a Bing-ben leadott keresések tekintetében.
  • Google Analytics: A Google Analytics eszköze már kilóg a fenti sorból, hiszen ez nem csak a keresőkből érkező forgalmak és kulcsszavak elemzésére alkalmas, hanem a weboldalunkat látogató felhasználók monitorozására. Itt már nem csak a keresőkből érkezőket tudjuk elemezni, hanem a közösségi médiából érkezőket, vagy azokat is, akik közvetlenül keresték fel az oldalt. Ezenfelül demográfiai és eszközhasználatra vonatkozó adatokat is kapunk.

Tipp: Ne felejtsük el a sitemap-et beküldeni a Google Search Console-ba és a Bing Webmaster Tools-ba, hogy a Google könnyebben fel tudja térképezni a webáruházunkat.

SEO beállítások a Shoprenter-ben

A webshopok keresőoptimalizálása két részből tevődik össze: az egyik a webáruházmotor-specifikus beállítások, jelen esetben a Shoprenter adta lehetőségek kiaknázása, a másik pedig a tartalomoptimalizálásban rejlő potenciál. Mindkét összetevő elengedhetetlen ahhoz, hogy sikereket érjünk el a keresőkben.

Először nézzük meg a Shoprenter-ben rejlő SEO lehetőségeket, melyeket a Beállítások – SEO – SEO és Analitika beállítások menüpontban találunk. Íme a fontosabb beállítások, amelyekre érdemes ránéznünk:

  • Meta beállítások
    • Főoldali Meta beállítások
      • Globális Meta tag név: A főoldal címe (title), a keresőben ez jelenik meg a weboldaladra (nem egy termékedre) keresve.
      • Globális Meta leírás: A főoldal leírása, azaz a meta description, a főoldalra keresve ez jelenik meg a cím alatt a keresőkben.
      • Globális Meta kulcsszavak: Kulcsszavakat adhatsz meg a főoldaladra, oldaladra vonatkozólag, de a keresők már nem nagyon veszik figyelembe, így akár ki is hagyható.
      • Meta keyword adatok megjelenítése a forráskódban: Igen vagy nem értéket vehet fel. Alapértelmezetten Nem értéken van. Ha az eggyel fentebbi mezőt üresen hagytad, akkor ez is maradjon Nem értéken. Igazából nincs nagy szerepe.
      • Globális Robots meta tag: Alapértelmezetten „index, follow” értéken van. Ha azt szeretnénk, hogy az oldalunk megjelenjen a keresőkben, akkor hagyjuk így.
    • Globális Meta algoritmus beállítások
      • Terméknév és URL szinkronizálása: Alapértelmezetten Nem értéken van és érdemes is így hagyni.
    • Meta algoritmus beállítások
      • Kategóriaoldal esetén a Title felépítése: Igazából ennél személyes ízlésre van bízva a választás, de ajánlott olyan mellett letennünk a voksunkat, amelyben a „global title” vagy oldalunk címe is szerepel például Egyedi struktúra alapján.
      • Termékoldal esetén a Title felépítése: Szintén preferencia kérdése. Itt is érdemes a global title-t vagy az oldalunk címét szerepeltetni a címben. Ha a termékneveink rövidek, akkor belefoglalhatjuk a címbe a kategóriát is, de hosszú terméknevek esetén ez nem célszerű.
      • Gyártó oldalak esetén a Title felépéítse: Szintén érdemes a weboldalunk nevét feltűntetni a címben.
      • Kategóriaoldal/Termékoldal/Gyártó oldal esetén a Meta Keyword felépítése: Mivel a Meta Keyword-öknek már nincs szerepük a rangsorolásban, így nem érdemes ezekkel foglalkozni.
      • Kategóriaoldal/Termékoldal/Gyártó oldal esetén a Meta Description felépítése: Érdemes minden aloldalnak egyedi meta description-t írni, de ha erre nincs lehetőségünk, akkor itt legyárthatunk alapértelmezett leírásokat is. Ne felejtsük el használni a behelyettesíthető elemeket, például a [category]-t, amely azt csinálja, hogy a helyére az éppen aktuális kategórianevét helyettesíti be.
  • Duplikált tartalom
    • Kategória/Termék rövid/Termék hosszú leírás felépítése: A kategóriák leírásának, a termék rövid vagy a termék hosszú leírásának a felépítését rendezhetjük át. Az esetek nagy többségében nem érdemes hozzájuk nyúlni.
  • Google Analytics
    • Google követőkód: A Google Analytics oldalán történő regisztráció után kapott követőkódot ide kell beilleszteni.
    • IP-névtelenítés: Adatvédelmi irányelvektől függ a szükségessége. Bekapcsolva az IP cím nem kerül el tárolásra.
    • Továbbfejlesztett e-kereskedelem: Bekapcsolásával még több Google Analytics adatra tehetünk szert.
  • Google Ads: Tulajdonképpen ez nem a SEO-hoz tartozik, de ide csak a különböző követőkódokat, címkéket kell beillesztenünk.
  • Google Search Console:
    • Tulajdonjog ellenőrző meta kód: Search Console regisztráció és tulajdon hozzáadása után kapott kódot itt adhatjuk meg.
    • Google Sitemap státusz: Hagyjuk engedélyezetten.
    • Sitemap elérhetősége: Az itt látható URL-t küldjük be a Search Console Webhelytérkép fülön.
    • Képeket tartalmazó sitemap elérhetősége: Ezt az URL-t küldjük be a Search Console Webhelytérkép fülön.
  • Canonical beállítások:
    • Többváltozatos termékek esetén melyik termék változat legyen az elsődleges: A szülő termék legyen az elsődleges termék.
    • URL-ek automatikus felépítése: Célszerű a kötőjeles elválasztást választani, megszokottabb a weboldalak esetében.
    • Kategória oldali URL-ek felépítése: Hagyjuk a Csak termékoldal beállításon.
  • Google Tag Manager: Csak egy követőkódot kell beillesztenünk, de ez is elhagyható, ha nincs rá szükségünk.
  • Facebook: Facebook Pixel kódot itt adhatjuk meg, de szintén nem a SEO-hoz kapcsolódik.
  • Főoldali SEO leírás: A főoldalon megjelenő leírás, melyre általában egy jól elkészített, optimalizált főoldal esetén nincs is szükség.

Ezeken túl még amire fokozottan érdemes odafigyelni, az az, hogy a Beállítások – Webshop beállítások – Domain átirányítás menüpontban mi van beállítva. Itt kell beállítanunk az elsődleges domaint, mert ha ezt elmulasztjuk, akkor a webshopunk két címen is elérhető lesz, amely duplikációt eredményez, és kárt okoz a SEO-nknak.

Shoprenter domain átirányítás

Ennek elkerülése érdekében vegyünk fel két külön sorba a két domaint, melyek csak a „www.” előtagban térnek el. Azaz az egyikben szimplán a domain szerepeljen, a másikban pedig a domain „www.” előtaggal.

Ezt követően az egyiket jelöljük meg „Nincs, ez egy elsődleges domain” címkével, általában érdemes a „www” nélkülit választani erre.

A másikhoz pedig adjuk meg az előbb kiválasztott domaint. Azaz a „www”-s változathoz adjuk meg az „Elsődleges domainje” alá a „www” nélküli változatot.

Tartalomoptimalizálás

A fent említett beállítások rendkívül stabil alapot adnak a SEO-dnak, de az igazán átütő eredményt a tartalomoptimalizálással kiegészítve fogod elérni. De mit jelent a tartalomoptimalizálás? Azt, hogy megfelelő kulcsszavakat választasz, és hogy ezeket megfelelően használod a termékek, cikkek címeiben, leírásaiban, magában a tartalmakban. Azt, hogy a tartalmaid, beleértve a termékeid adatlapjait, cikkeid, aloldalaid, kategóriád tartalmait úgy optimalizálod, állítod össze, hogy azok a keresőkben jó eredményeket érjen el.

Kulcsszókutatás

Az első lépésnek mindig a kulcsszókutatásnak kell lennie. Kutasd fel azokat a kulcsszavakat, amelyekre valóban keresnek az emberek, így olyan tartalmakat tudsz készíteni, amelyek látogatókat hoznak a keresőkből. Erre kiváló eszközök lehetnek a Google Ads Keyword Planner-je vagy az Ahrefs ingyenes kulcsszó generátora, amely regisztráció nélkül is használható (legalábbis 2024 év elején). A Google eszköze is ingyenes, de regisztráció szükséges hozzá.

Mindkét eszköz használata nagyon egyszerű, szimplán meg kell adni a lokációt, azaz, hogy melyik területen vizsgálja a kulcsszavakat és beírni egy azzal kapcsolatos kifejezést, amiről írni szeretnénk, vagy amivel az oldalunk foglalkozni.

Teszteléshez nézzük meg az Ahrefs eszközét, például kutyatál kulcsszóval.

A Find keywords gomb megnyomása után egyből láthatjuk azokat a kulcsszavakat, amelyek kapcsolódnak a webshopunk témájához, termékeinkhez. A KD kifejezés a Keyword Difficulty-ra, azaz a kulcsszónehézségre utal, azaz azt próbálja megjósolni, hogy az adott kulcsszóra mennyire nehéz a TOP10 találat közé jutni, minél kisebb az érték, annál könnyebb a rangsorolás. A Volume a havi keresési mennyiséget adja meg, míg az Updated oszlop azt, hogy az adat mikor lett utoljára frissítve.

Ezekből a kulcsszavakból láthatjuk, hogy az adott téma kapcsán mi érdekli az embereket, így tudunk következtetéseket tenni, hogy milyen új termékeket lenne érdemes behozni, milyen új cikkeket lenne érdemes írni, vagy hogy milyen kategóriákat lenne érdemes kialakítani.

Továbbá fontos megemlíteni, hogy a kiválasztott kulcsszó köré építsük a tartalmat, azaz a kulcsszót foglaljuk a címbe, a leírásba és használjuk bátran, de ne kezdjük el halmozni.

Cím, title

Ha már megvan a kulcsszó, amely köré a tartalmat szeretnénk építeni, akkor azt mindenképp foglaljuk bele a címbe is, hiszen ez az egyik legfontosabb SEO tényező, amelynek a kiemelt hatása van a CTA-ra, azaz arra, hogy hányan fognak a keresőkből átkattintani a cikkre, termékre. Fontos, hogy a kulcsszót úgy tegyük a címbe, hogy természetes legyen, azaz ne erőltessük bele, nyugodtan használhatunk többes számot vagy akár zárójelet.

Példa rossz címre: ,,Kutyatál: A 10 legjobb kutyatál – Kutyatál kutyáknak”

Példa jó címre: ,,A 10 legjobb kutyatál, amelyet imádni fog a kutyád”

A címet mindig az adott termék, bejegyzés vagy kategória szerkesztő felületén állíthatjuk be.

Tartalom

A keresőoptimalizált cím mellé keresőoptimalizált tartalom dukál. Azaz nem elég a cikk címét jól megírni, ha maga a tartalom gyenge, nem tartalmazza a kulcsszavakat, vagy nincs megfelelő szövegmennyiség.

A tartalomban mindenképp használjuk a kulcsszavunkat, de itt is törekedjünk arra, hogy ne halmozzuk túl azt. Használjunk szinonimákat, egyes számot, többes számot, variáljuk a kulcsszó megjelenését. A lehető legjobb, ha egyáltalán nem törekszünk a kulcsszavak megfelelő helyre való beillesztésére, hanem csak természetesen megírjuk a cikket, úgy ahogy jön.

A cikk tartalmazzon képeket, ha szükséges akkor listákat, felsorolásokat. Legyen releváns, és minőségi. Nézzük meg az adott kulcsszóra az első pár találatot, és próbáljunk minimum ugyanolyan hosszú és minőségi tartalmat készíteni. De a legjobb az, ha sikerül felülmúlnunk őket.

Használjunk belső linkeket, azaz hivatkozzunk egyik cikkünkből a másikra. De itt is csak akkor, ha az egyik cikk a másikra valóban releváns. Nyugodtan hivatkozhatunk a cikkek mellett termékekre, kategóriákra, vagy akár a főoldalra. Ezzel jelezzük a keresők felé, hogy az adott tartalom fontos számunkra, illetve segítünk a relevancia kialakításában.

A következő fontos tényező a tartalom elkészítése során: a külső linkek. Sokan ódzkodnak a tartalmukba külső linket rakni, mondván, hogy ezáltal a felhasználók elhagyják az oldalt, de ez nem feltétlen igaz. A felhasználók örülnek a további információknak, a forrásmegjelöléseknek. Illetve a külső linkek beállíthatóak, hogy új ablakban nyíljanak meg. Ezenfelül a külső linkek SEO szempontból is hasznosak, hiszen a Google hitelesebbnek találja azokat a cikkeket, amelyek megjelölik a forrásukat.

Meta leírás, description

A meta description vagy meta leírás az a szöveges tartalom, amely a keresőben a cím alatt jelenik meg. Ne felejtsük el minden cikknél és terméknél kitölteni, hiszen ez egy olyan tartalom, amellyel a felhasználó a keresőben találkozik, így a minősége nagymértékben befolyásolja a CTA-t.

A meta leírásban is használjuk fel a kulcsszókutatásunk eredményét, és foglaljuk bele a termék vagy cikk főkulcsszavát.

Shoprenter blog, cikk SEO beállításai

A meta description hosszánál figyeljünk oda arra, hogy ne legyünk túl hosszúak, hiszen ebben az esetben a keresők levághatják a szöveg végét. Próbáljunk 50 és 160 karakter között maradni. De fogadjuk el, hogy a Google olykor még ebben az esetben is önkényesen átírhatja a meta leírásunkat.

Termékoldalak optimalizálása

A termékoldalak optimalizálására pontosan az igaz, amit fentebb leírtunk a tartalomoptimalizálásnál. Íme egy checklist, amelyet érdemes figyelembe venned a termékoldalaid kialakítása során:

  • Legyen nagyon jó és lényegre törő cím, amely tartalmazza a kulcsszót és a terméknevét is
  • A terméknek legyen részletes és minőségi leírása, amely egyedi (ne a gyártótól vedd át, vagy ha igen, akkor egészítsd ki, turbózd fel)
  • Használj képeket, videókat, hogy minél értékesebb legyen a termékoldalad
  • Támogasd meg a termékeid linkekkel
  • A termékeket rendezd termékkategóriákba

Képek keresőoptimalizálása Shoprenter webshopban

Ne felejtsük el a feltöltött képeinket sem keresőoptimalizálni. Ezt leginkább kétféleképpen tehetjük meg:

  • Kontextus: Ha beágyazunk egy képet egy tartalomba, akkor mindig tegyünk említést róla, írjuk le, hogy mi szerepel a képen, mi a célja stb, főleg, ha egy infografikáról van szó. Ez segít a keresőknek jobban megérteni, hogy miről szól az adott kép.
  • Alternatív szöveg: Adjunk meg a feltöltött képnek egy alternatív szöveget, ahol leírjuk, hogy miről szól a kép. Ez nem csak a keresőknek segít, hanem vakok és gyengénlátók számára is, illetve olyan esetekben is hasznos lehet, amikor a kép valamilyen okból kifolyólag nem tud betölteni.

Kategóriaoldalak

A kategóriaoldalak optimalizálása elengedhetetlen, hiszen nagyon sok esetben a keresőből érkező látogatók nem egy termékoldalra, hanem egy kategóriaoldalra érkeznek.

Mire figyeljünk a termékoldalak kialakításánál? Legyen hosszú és minőségi leírás, természetesen itt se felejtsük el a kulcsszókutatást, majd ezen kulcsszavak címbe és leírásba, valamint tartalomba való beillesztését.

Shoprenter-ben a kategóriákat a Termékek fül alatt lévő Kategóriák menüben tudjuk szerkeszteni. Itt létrehozhatunk újabb kategóriákat vagy szerkeszthetünk már meglévőket is.

Kiemelten figyeljünk oda a következő lehetőségekre:

  • Kategória neve
  • Leírás
  • Keresőbarát URL
  • Szülőkategória
  • Kép

Most pedig következzen a csekklista a termékkategóriákhoz:

  • Legyen kulcsszókutatott, kulcsszót tartalmazó címe a termékkategóriáknak
  • Készíts egyedi leírást a kategóriáknak
  • Ha szükséges, akkor a termékkategória kapjon alkategóriákat
  • Ha szükséges, akkor tartalmazhat képet, de ne erőltesd bele, ha nincs ott helye
  • Ha a termék igényli, akkor legyen szűrhető, rendezhető a termékkategória

Blog, cikkek

Webáruházak esetében sokan úgy vélik, hogy nincs szükség blogra, hiszen ez nem egy információs platform, arra van számos egyéb oldal. Vagy, hogy miért adjak információt olyan személyeknek, akik amúgy nem is vásárolni szeretnének? A válasz az, hogy azért, mert aki érdeklődik, az előbb-utóbb valószínűleg vásárolni is fog. Miért? Mert vannak olyanok, akik egy olyan korai szakaszban járnak, ahol még csak érdeklődnek, információt gyűjtenek az adott téma kapcsán.

Ha ilyen típusú cikkeket is készítesz, akkor bevonzhatsz olyan érdeklődőket, akik később könnyebben válhatnak vásárlókká. Vagy azért, mert már az információs cikkben meggyőződ őket, vagy azért, mert remarketingben később olcsóbban tudod őket visszacsábítani a webshopodba.

Szóval a rövid válasz: igen is szükség van blogra, amely segítségével extra bevételekre tehetünk szert.

Átirányítás

Ha elfogy egy termék és nem tudunk újat szerezni belőle, vagy szimplán törölsz egy oldalt, bejegyzést, terméket, amely már régóta jelen van a Google-ben, sőt már forgalmat is generál, akkor nem szabad azt annyiban hagyni. Hogy a forgalom megmaradjon, vagy a kapott linkerő ne vesszen kárba, az oldalt át kell irányítani.

Szerencsére átirányítások létrehozására a Shoprenter-ben is van lehetőség, ehhez a Beállítások – SEO és analitika – 301-es átirányítások fület kell felkeresnünk.

Shoprenter 301-es átirányítás

A fülön a Régi URL-hez adjuk meg azt az URL-t amiről átszeretnénk irányítani. Az Új URL-hez azt, ahová a régi URL-t átszeretnénk irányítani. Majd végezetül nyomjuk meg a Mentés gombot.

Linképítés

Ha megvan a technikai és onsite SEO, akkor következhet az offsite SEO legfontosabb része, a linképítés. A linképítés az a folyamat, amikor külső oldalakról a mi weboldalunkra/webshopunkra mutató linkeket szerzünk. A keresők a számos egyéb (onsite, technika SEO) mellett azt is figyelik, hogy mennyi és mennyire minőségi oldalról szerzünk ránk mutató linket.

Minél több jó minőségű link mutat az oldalunkra, a webshopunk annál jobban felértékelődik a keresőmotorok szemében, és annál előkelőbb helyekre kerül. De a hangsúly a minőségen van, hiszen 1 nagyon erős link többet érhet, mint 20 gyengébb link.

De mi számít jó linknek? Leginkább az, amely releváns ránk nézve, azaz, hasonló témában készít tartalmakat, mint mi. Az, amelyik régóta a piacon van, vagy nagy forgalmat ér el. Vagy az, amelyikre sokan hivatkoznak.

Mennyi linket kell szerezni? Ezt nagyon nehéz megmondani, függ a konkurenciától és számos egyéb tényezőtől, de azt biztosan kijelenthetjük, hogy a rendszerességre kell törekedni. Azaz célszerűbb havi pár linket építeni a webshopunk számára folyamatosan, mint egyszerre 20-at, majd végleg leállni.

A linképítés elengedhetetlen folyamat, nagyobb versenynél lehet bármennyire jó a technikai vagy onsite SEO-d, ha nem mutat elegendő link a webáruházadra, az nem fog megfelelő helyen rangsorolni. Persze ez nem azt jelenti, hogy csak a linképítésbe kell energiát fektetni, hiszen a linképítés sem fog működni onsite és technikai SEO nélkül.

Szerezz több forgalmat a keresőkből

Bízd igazi hozzáértőkre a webáruházad keresőoptimalizálását, hogy jobb helyezéseket érj el a keresőkben, és ezáltal több látogatóra és magasabb bevételekre tehess szert.

A SEO összes folyamatát elvégezzük helyetted, így több időd marad a webáruház egyéb fontos ügyeivel foglalkoznod.

Teljes körű technikai, on-page és off-page keresőoptimalizálást végzünk, amely magába foglalja a kulcsszókutatást, a konkurenciaelemezést, a linképítést, a termék-, és kategóriaoldalak optimalizálását, a SEO-optimalizált blogcikkírást és még sok minden mást.