fbpx
Minden, amit a webáruház marketingről tudnod kell (25+ webshop marketing tipp)

Minden, amit a webáruház marketingről tudnod kell (25+ webshop marketing tipp)

Ebben a cikkben górcső alá vesszük a webáruház marketinget, tisztázzuk a marketing fogalmát, beszélünk a marketing stratégia szükségességéről, és mutatunk rengeteg kiaknázandó webshop marketing lehetőséget, tippet.

Mi az webshop marketing?

A köznyelvben a marketing a hirdetésekkel vált egyenlővé, de valójában ennél többről van szó. A marketing célja, hogy több látogatót tereljen az oldalra, függetlenül attól, hogy fizetett hirdetésekről van-e szó vagy valami egészen másról.

A marketing általánosságban a termékek vagy szolgáltatások értékesítésének elősegítését és népszerűsítését jelenti. A marketing számos eszközt és stratégiát foglal magában, amelyek segítenek eljuttatni az üzenetet a potenciális vásárlókhoz és ösztönzik őket a vásárlásra. A marketing célja az ügyfelek meggyőzése arról, hogy válasszák az adott vállalkozás termékeit vagy szolgáltatásait.

A webshop marketingnél nem csak a több látogató szerzése a cél, hanem a látogatók vásárlókká alakítása is. Ezenfelül marketingnek számít minden olyan tevékenység, melynek célja, hogy kielégítse a vásárlók igényeit. A webshop marketing folyamatosan változik az online tér fejlődésével, így a vállalkozásoknak figyelemmel kell követniük a trendeket és alkalmazkodniuk kell az új lehetőségekhez.

Miért van szükség marketingre?

A marketing fontos szerepet tölt be a vállalkozások életében, íme, hogy miért:

  1. Termékek és szolgáltatások népszerűsítése: A marketing segít a termékek és szolgáltatások ismertségének és népszerűségének növelésében. Az ügyfelek azokat a termékeket vagy szolgáltatásokat választják, amelyekről bővebb információjuk van, ezért fontos a tudatos piaci jelenlét.
  2. Új ügyfelek szerzése: A marketing segítségével a vállalkozás új ügyfeleket szerezhet. Az új piacok felfedezése és a potenciális vásárlók elérésének lehetősége bővítheti az ügyfélkört.
  3. Eladások növelése: A marketing célja általában az eladások növelése. Hatékony marketingstratégiák segítségével növelhető a termékek és szolgáltatások értékesítése, ami a vállalkozás bevételét növeli.
  4. Versenyelőny kialakítása: A marketing segít a vállalkozásnak/webshopnak kiemelkedni a versenytársak közül. A megfelelő marketing stratégiával és hatékonyan kommunikált üzenetekkel a vállalkozás kiemelkedhet és értéket adhat a vásárlóknak.
  5. Márkaépítés: A marketing hozzájárul a vállalkozás márkájának kialakításához és erősítéséhez. A pozitív márkakép segíthet abban, hogy a fogyasztók emlékezzenek a vállalkozásra, és szívesebben válasszák azt más cégekkel szemben.
  6. Ügyfélkapcsolatok kialakítása: A marketing lehetőséget teremt az ügyfelekkel való kapcsolatfelvételre és az ügyfélkapcsolatok erősítésére. A pozitív ügyfélélmény hosszútávon segíti a vállalkozást, és több visszatérő vásárlót eredményez.

Marketing stratégia

A nulladik lépés a marketing stratégia elkészítése, melynek során meg kell határoznunk a célcsoportunkat, illetve azt, hogy hol érhetjük el őket és hogy mekkora a marketing büdzsénk.

A marketing stratégia fontos a vállalkozás számára, mivel meghatározza, hogy hogyan éri el a kitűzött célokat, hogyan vonzza be és tartja meg az ügyfeleket, és hogyan különbözik a versenytársaktól. Mit tartalmaz a marketing stratégia?

  • Célkitűzések: A marketing stratégia meghatározza, hogy milyen eredményeket szeretne elérni a vállalkozás, például értékesítési növekedés, piaci részesedés növelése vagy márkaépítés.
  • Piackutatás: Az információgyűjtés és elemzés alapján a vállalkozás jobban megérti a piacot, a fogyasztói igényeket és a versenytársakat.
  • Célközönség: A stratégia része a célközönség meghatározása, vagyis azoknak az embereknek az azonosítása, akikre a vállalkozás fókuszálni kíván.
  • Márkastratégia: Kialakítja a vállalkozás márkájának alapjait, beleértve a márkanév, logó, színsémák és egyéb azonosító elemeket.
  • Marketingmix (4P): A termék, ár, elosztás (hely) és promóció elemei, amelyek meghatározzák, hogyan értékesíti és pozícionálja a vállalkozás a termékeit vagy szolgáltatásait.
  • Kommunikációs stratégia: Tartalmazza a reklámok, PR, közösségi média és egyéb kommunikációs eszközök tervezését és alkalmazását.
  • Visszajelzés és elemzés: A stratégia része a teljesítmény mérése és a visszajelzések figyelembevétele, amelyek alapján szükség esetén módosítható a terv.

Webáruház optimalizálása

Egy webshop marketingjéhez szorosan hozzátartozik a webáruház optimalizálása, hiszen egy jól működő, jól konvertáló webshoppal még több bevételre tehetünk szert. A legfontosabb szempontok egy webshop optimalizálása során:

  • Felhasználói élmény: A felhasználói élményhez tartozik minden olyan optimalizáció, amely által a látogató számára könnyebb, átláthatóbb lesz a webáruház használata. Ha a felhasználó könnyebben találja meg a számára fontos információkat, akkor kisebb lesz a lemorzsolódási arány, amelynek következménye a több vásárló.
  • Reszponzív dizájn: Ezt ma már mondani sem kellene, de azért megtesszük. Ha egy weboldal nem reszponzív, azaz telefonon, tableten nem jelenik meg megfelelően azzal rengeteg vásárlót bukunk.
  • Átlátható menürendszerek: A menürendszereket úgy kell kialakítani, hogy azok átláthatóak, egyértelműek és maguktól értetődőek legyenek. Legyenek meg találhatóak benne a termékek, kategóriák, fontosabb dokumentumok. A fő- és alkategóriák hierarchiája logikusan legyen felépítve.
  • Gyors betöltési idő: A vásárlók nem szeretnek várni, ha túl sok időbe telik egy termék vagy oldal betöltése, akkor egyszerűen kilépnek.
  • Tartalmak keresőoptimalizálása: A tartalmaink keresőoptimalizálása elengedhetetlen, enélkül egyszerűen nem fogunk megfelelő helyeken megjelenni a keresési találatok között.
  • Linképítés: A linképítés a keresőoptimalizálás (SEO) egyik legfontosabb része, érdemes folyamatos linképítést folytatnunk a webshopunkra, hogy megfelelően teljesítsünk a keresőkben.
  • Konverzióoptimalizálás: A konverzióoptimalizáláshoz tartozik minden olyan tevékenység, amelyet azért végzünk, hogy a weboldalt látogatók nagyobb arányban váljanak vásárlóvá. A teljesség igénye nélkül: átláthatóbb termékoldalak, minőségibb termékfotók, több futárszolgálat, alacsonyabb szállítási költségek, ismertebb fizetési szolgáltatók használata.
  • Termékoldalak optimalizálása: A termékoldalon nagyon sok áll vagy bukik. Ha nincsenek megfelelő minőségű képeink, meggyőző leírásaink, hiteles véleményeink, akkor dönthetnek úgy az érdeklődők, hogy inkább nem vásárolnak. Ezért a termékoldalak kialakítása során nem csak arra kell törekednünk, hogy leírjuk a termék specifikációit, hanem arra is, hogy meggyőzzük az érdeklődőket a vásárlásról.
  • SSL tanúsítvány: Az SSL hiányában az oldal felkeresésekor arra utaló üzenetet kaphatunk, hogy az oldal használata nem biztonságos. Ez sok embert elriaszthat a vásárlástól.
  • Több futárszolgálat: A legtöbb vásárlónak van kedvenc futárszolgálata, csomagpontja. Ha megkapják a lehetőséget, hogy válasszanak ezek közül, akkor nagyobb arányban fogják befejezni a vásárlást.
  • Biztonságos, ismert fizetési szolgáltatók: Válasszunk olyan fizetési szolgáltatót, amelyet sokan ismernek. Sokan abbahagyják a vásárlást, ha csak olyan fizetési szolgáltatóval lehet fizetni, amit nem ismernek. Ennek elkerülése érdekében használjunk ismert szolgáltatót, és/vagy legyen több választási lehetőség.
  • Analitika és mérés: Ha eredményeket akarunk elérni, akkor szükség van az oldalunk folyamatos monitorozására, hogy lássuk melyek azok a pontok, ahol a vásárlók lemorzsolódnak, hogy tudjuk honnan érkeznek a vásárlóink. A weboldal forgalmának, használatának elemzése kulcsfontosságú a marketing stratégiánk kialakításában, tökéletesítésében.

Keresőoptimalizálás

A keresőoptimalizálás, avagy SEO egy olyan folyamat, amely segít számunkra több forgalmat, látogatót elérni a keresőmotorokból (például Google vagy Bing).

A konkrét SEO folyamatát szinte lehetetlen lenne leírni, illetve ennek a cikknek a célja leginkább a lehetőségek bemutatása. De a SEO a minőségi termékoldalak, cikkek készítéséről, a kategóriaoldalak optimalizálásáról, a temékképek keresőre optimalizálásáról, a technikai dolgok rendbetételéről és a linképítésről szól. A linképítés során a webshopunkra mutató linkeket szerzünk, amely által az oldalunk erősödni fog a keresőkben, és jobb helyeken feltűnni.

Miért ennyire fontos a SEO? Azért, mert a kattintások 95%-át a találati lista első oldalán szereplő weboldalak viszik el, ami azt jelenti, hogy ha a webshopod a találati lista második oldalán szerepel, akkor szinte esélytelen, hogy a felhasználó a te weboldaladra kattintson tovább.

A fenti ábrán pedig az látható, hogy a Google találati listáján elért helyezésekre átlagosan hány százalék kattintás érkezik az összes keresési mennyiség tekintetében. Azaz, ha egy kulcsszóra havonta 1000 ember keres rá, akkor annak közel 30%-a, azaz 250-300 ember az első találatra kattint át.

Szóval a keresőoptimalizálás célja, hogy minél több látogatót és ügyfelet szerezzünk a keresőkből. Ha szeretnél jobban megismerkedni a témával, akkor a blogunkban számtalan információs jellegű tippet találsz, melyek segítségével te is teljesen ingyen belevághatsz a SEO-ba, vagy ha inkább szakemberekre bíznád, akkor nyugodtan kereshetsz minket is.

PPC kampányok

A PPC kampányok alatt a kattintás alapú hirdetéseket kell érteni, azaz azokat, ahol azért kell fizetni, ha egy érdeklődő rákattint magára a hirdetésre. Ez azért jó, mert konkrétan beállíthatjuk a célközönséget, például nős férfiak, elvált nők, 25 év alattiak vidéken stb, így pontosan olyan emberekre tudunk hirdetni, akik számára érdekes lehet a termékünk. Ezért is elengedhetetlen a fent említett marketing stratégia, mert akkor pontosan láthatjuk, hogy kik a célközönségünk.

Nézzük a legismertebb legelterjedtebb platformokat, ahol futtathatunk PPC hirdetéseket:

  • Google Ads
  • Facebook
  • Bing Ads
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram

A Google Ads (korábban Google AdWords) egy online hirdetési platform, amelyet a Google kínál vállalkozásoknak és hirdetőknek annak érdekében, hogy hirdetéseiket megjelenítsék a Google keresési eredmények között, a Google egyéb platformjain és más weboldalakon, ahol a Google biztosítja a hirdetések megjelenítését. A szolgáltatás révén a hirdetők célzottan tudják elérni a potenciális ügyfeleiket, amikor azok aktívan keresnek valamilyen információt vagy terméket a Google keresőjében.

Google Ads

A Google Ads lehetővé teszi a hirdetők számára, hogy meghatározott kulcsszavakra, földrajzi területekre, eszközökre, időpontokra stb. alapozva állítsák be kampányaikat. Az hirdetések lehetnek szöveges hirdetések, képes hirdetések, videók vagy interaktív hirdetések, és megjelenhetnek különböző helyeken, mint például a Google keresési találatok, YouTube, Gmail, vagy a Google Display Hálózat webhelyein.

A Google hirdetések futtatásához a Google Ads rendszerébe kell regisztrálnod.

Google Shopping

A Google Shopping egy olyan szolgáltatás és funkció a Google platformján belül, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy termékeket keressenek, böngésszenek és vásároljanak online. A Google Shopping rendszerében a felhasználók azonnal láthatják a termékeket forgalmazó cégeket, árakat és a kiszállítás költségét is.

Google Shopping

Google Shopping hirdetéseket a Google-ön keresztül futtathatunk, vagy CSS partnereken keresztül.

Facebook hirdetések

Facebookon futó hirdetésekkel már mindenki találkozott, aki egy percre is használta a közösségi platformot (bár az új fizetős verzió ezen változtathat). Segítségével vizuális hirdetéseket juttathatunk el a potenciális érdeklődők felé a Facebook, avagy Meta platformjain, beleértve a Messengert és az Instagramot is. Megjeleníthetünk képes, videós és katalógus hirdetéseket is, attól függően, hogy melyik rezonál a legjobban a termékünkkel és a célközönségünkkel.

Facebook hirdetés

A Meta rendszerében való reklámozást a Facebook/Meta hirdetéskezelőben tehetjük meg.

Ár-összehasonlító oldalak

A következő marketing lehetőség, amelyet érdemes lehet megfontolni, az ár-összehasonlító oldalakon való megjelenés. Az ár-összehasonlító oldalak olyan weboldalak, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy termékeket hasonlítsanak össze különböző kereskedők árai és egyéb szempontok alapján. Ezek a platformok segítik a vásárlókat abban, hogy könnyen megtalálják a legjobb ajánlatokat és árakat egy adott termékre, és összehasonlítsák a különböző eladók árait, valamint azok szállítási feltételeit és egyéb szolgáltatásait.

Az ár-összehasonlító oldalakon való megjelenésnek különböző feltételei vannak, de általában jutalékot kell fizetni az eladott termék után, de vannak olyan eshetőségek is, ahol egy CPC költséget kell fizetni az átkattintott felhasználók után.

A hazai piacon legismertebb ár-összehasonlító oldalak: Árukereső, Árgép.hu, Olcsóbbat.hu, Favi, Glami.

Közösségi média

A marketing stratégia fontos része a közösségi médiában való jelenlét. Pontosan meg kell határoznunk, hogy mely platformokon szeretnénk jelen lenni és azt, hogy ezeken a felületeteken hogyan szeretnénk kommunikálni. Azt konkrétan nem lehet megmondani, hogy ha a fiatalabb korosztálynak szeretnél értékesíteni, akkor a TikTok-ra kell fókuszálnod, míg ha nőknek, akkor a Pinterest-re, mert bár van benne igazság, de túlzott általánosítás lenne. Hiszen igen, valóban rengeteg fiatal használja a TikTok-ot, és igen a Pinterest-et is többnyire nők használják, de ha mi az idősebb férfiakra szeretnénk fókuszálni és ezen dezinformációk miatt egyből kiejtenénk a számításokból a fenti két platformot, akkor óriási hibát vétenénk, és óriási vevőkörtől és bevételtől esnénk el.

Így mi felsoroljuk a fontosabb közösségi médiás platformokat, ti pedig vizsgáljátok meg, hogy melyiken lenne érdemes megjelenni:

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
  • TikTok
  • X/Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn

E-mail marketing

Az e-mail marketing célja a címlista építése, a releváns információk biztosítása az érdeklődők számára, illetve a több eladása realizálása. Az email marketing a mai napig az egyik legkifizetődőbb és költséghatékonyabb marketing eszköz.

Segítségével növelhetjük a visszatérő vásárlók számát, a lifetime value-t, csökkenthetjük a kosárelhagyásokat, értesíthetjük a vásárlóinkat az akciókról, kedvezményekről.

Remarketing

A remarketing egy olyan lehetőség, amelyet nagyon sokan kihasználatlanul hagynak, pedig óriási lehetőség rejlik benne. A remarketing igazából a fenti PPC hirdetésekhez kapcsolódik, azaz ugyanazon hálózatokban kell a hirdetéseket futtatnunk, csak annyi a titok, hogy nem teljesen új emberek számára mutatjuk meg a hirdetéseinket, hanem olyanok számára, akik már látták korábbi hirdetéseinket vagy jártak az oldalunkon már.

Így kihasználhatunk olyan lehetőségeket, hogy ha az adott személy már járt az oldalunkon, de nem vásárolt, akkor újból elkezdjük hirdetésekkel bombázni és azokat a termékeket mutogatni neki, amelyeket nézegetett, hogy ne felejtse el megvenni.

Influencer marketing

Az influenszer (vagy influencer, ki hogy szereti) marketingnek igen is van értelme, és még csak milliókat sem kell áldoznunk rá. Persze, ha nagyon népszerű szereplőkhöz szeretnénk fordulni, az igen borsos tud lenni, de kevésbé ismert véleményvezérekkel is lehet szép eredményeket elérni. Elég pár ezer követő, és egy olyan influencer, aki és akinek a célközönsége rezonál a termékünkkel. Ezen a szinten vannak olyan influencerek, akik magáért a termékét elvállalják a promóciót, ha az megfelelően értékes, illetve olyanok is, akik minimális anyagi juttatásokért cserébe.

TikTok

Ha pár éve készült volna ez a cikk, akkor még azt írtuk volna, hogy a TikTok az egyik leginkább felfele törekvő új platform, de ma már abszolút a legnagyobb piaci szereplők között van. A platformon a rövid videós tartalmak dominálnak, de akár hosszabb tartalmakat is tölthetünk fel.

Ezesetben is választhatjuk az ingyenes, organikus közösségépítést, illetve a fizetett hirdetéseket.

YouTube

A jó öreg YouTube-ot senkinek sem kell bemutatni, a platformon szintén van lehetőségünk organikusan eljutni a célközönségünkhöz, illetve hirdetések útján.

Hirdetések esetében pár másodperces videó előtti vagy közbeni hirdetések kerülhetnek szóba, vagy a hirdetés alatt, felett, mellett megjelenő blokkos reklámok.

Ha a termékünk alkalmas rá, akkor a YouTube óriási potenciált tartogat az organikus forgalomszerzésre, közösségépítésre. Elég csak a PCX, az IGN, vagy a korábbi Leet csatorna tevékenységeire gondolnunk.

Facebook csoport

Itt elsősorban nem a csoportokban való spamelésre kell gondolni, hanem a saját csoport, közösség építésére. Ez elsősorban szűk termékkörrel vagy valamilyen problémával/megoldással kapcsolatban tud működni. Utóbbit úgy kell érteni, hogy ha hátfájással kapcsolatos termékeket árulunk, akkor üzemeltethetünk egy Facebook csoport hátproblémákkal szenvedő személyeknek, ahol információkat cserélhetnek, megoldásokat kínálhatnak egymásnak.

Hogy realizálsz ebből vásárlást? Úgy, hogy te vagy az admin, így megjelenítheted a webáruházad címét a borítóképen, posztokban, kommentekben, mint a csoport szponzorát.

Affiliate marketing

Az ajánlói rendszerek és az affiliate marketing olyan dolgok, amely során a reklámozás nem a mi feladatunk lesz, hanem azt mások végzik számunkra jutalékért cserébe. Klasszikusan ilyenek a fent említett ár-összehasonlító oldalak, de ha még több affiliate partnerrel, oldallal szeretnénk kapcsolatba lépni, akkor az dognet.hu is érdekes lehet számunkra.

PR cikkek

Itt elsősorban nem a keresőoptimalizálásban is használatos PR (PageRank) cikkekre kell gondolni, hanem azokra a PR cikkekre, amelyek nagy és ismert újságokban, internetes oldalakon jelennek meg, hogy növeljék márkaismertségünket.

Ezen marketing leginkább akkor lehet hasznos és kifizetődő a számunkra, ha a cégünk, webáruházunk már országos szinten is ismert.

Instagram

Ha a célközönségünk leginkább csak Instagramon érhető el, akkor lehetőségünk van ezen a platformon is hirdetéseket futtatnunk, bár ugyanúgy a Meta hirdetéskezelőjét kell használnunk, mint a Facebookos hirdetések esetében, de lehetőségünk van beállítani, hogy a hirdetések csak ezen a platformon jelenjenek meg.

Pinterest

A Pinterest egy olyan platform, ahol többnyire a képes (és kisebb mértékben a videós) tartalmak dominálnak. A platformon kiemelkedően jól teljesítenek a szépségiparral, ruhákkal, lakberendezéssel, dizájntervekkel kapcsolatos témák.

Szintén van lehetőségünk organikusan és hirdetéseken keresztül is eljutnunk a célközönséghez.

Kosárelhagyók visszacsábítása

A következő lehetőség abban rejlik, hogy vannak olyan látogatók, akik már kosárba helyezték a terméket, de még sem fejezték be a vásárlást. Őket a fent említett remarketing módszerével is elérhetjük, de ezen kívül is számos lehetőség van még.

Az egyik ilyen lehetőség, hogy bekérjük az email címét egy korai fázisban, így ha nem sikerül befejezni a vásárlást, akkor küldhetünk neki erre figyelmeztető emaileket.

A/B tesztelés

Az A/B tesztelés elengedhetetlen fontosságú a bevételek növelése céljából.

Az A/B tesztelés arra szolgál, hogy két vagy több változatot (például hirdetési kreatívok, e-mail címek, landing oldalak stb.) összehasonlítsunk, és meghatározzuk, melyik változat hozza a legjobb eredményeket a kitűzött marketing célok tekintetében, például magasabb konverziós arány, jobb kattintási arány vagy más kulcsfontosságú mutatók tekintetében.

Az A/B tesztelés segítségével a marketingszakemberek adatokon alapuló döntéseket hozhatnak, optimalizálhatják kampányaikat és növelhetik a teljesítményüket.

Analitika, elemzés

Ha szeretnénk, hogy a felhasználók a lehető legjobb élményt tapasztalják a webshopunk használata során, hogy az oldal a lehető legoptimálisabban működjön, és hogy a lehető legtöbb bevételt termelje, akkor elengedhetetlen a mérés és az elemzés.

Fontos, hogy az oldalunk és a hirdetéseink teljesítményét folyamatosan felülvizsgáljuk és elemezzük, hogy pontosan lássuk, hogy honnan érkeznek a vásárlók, hogy hol akadnak el. Az analitika képbekerülésével optimalizálhatjuk a folyamatainkat, átrendezhetjük az egyes marketing eszközökre szánt büdzsénket, attól függően, hogy melyik mekkora megtérülést mutat, illetve javíthatjuk az oldalunkat, hogy még több konverziót hozzon.

Chatbot marketing

A chatbot marketing a chatbotokat használja a marketingtevékenységek támogatására, ügyfélszolgálati interakciók javítására és termékek, szolgáltatások népszerűsítésére.

Chatbotot létrehozhatunk a saját oldalunkon belül vagy a közösségi oldalakon, például Facebookon vagy Instagram. Például a Manychat eszközét használhatjuk chatbotok készítésére az Instagramon, WhatsApp-on, Messengeren vagy SMS-ben.

Marketplace lehetőségek

A marketplace vagy online piactér egy olyan online platform, ahol különböző eladók kínálják termékeiket vagy szolgáltatásaikat egy közös webhelyen. Elsősorban nem a Facebook által is használt Marketplace-re kell gondolni, mert az inkább magánszemélyeknek szól. (Bár Facebook hirdetéssel lehet ide is célozni.) Hanem az Emag által is használt piactérre, ahol az Emagtól független cégek is árusíthatják a termékeiket.

Magasabb kosárérték

Az egyik leghasznosabb marketing megoldás a kosárérték növelése, mellyel úgy szerezhetünk több vásárlót, hogy közbenn nem kell több embert vinnünk az oldalunkra. A magasabb kosárérték érdekében használhatjuk az upsell vagy cross-sell technikáját. Hogy mik ezek? Egy sorral lentebb kiderül.

Az upsell arra utal, hogy amikor már van egy vásárlásban elhatározott látogatónk (például berakta a kosárba a terméket vagy már a fizetési oldalon jár), akkor megpróbálunk neki eladni egy jobb vagy nagyobb verziót a megvásárolni kívánt termékből. Tökéletes példa erre a kutyatáp, ha a vásárló éppen 1 kg-os kiszerelést készül vásárolni, akkor megmutathatjuk neki az 5 kilós verziót, hogy azzal mennyivel jobban jár. Természetesen mi is jobban fogunk járni, mert azon nagyobb az árrésünk, ideális esetben.

A cross-sell annyiban csavar a dolgon, hogy itt nem nagyobbat vagy jobbat próbálunk eladni az adott termékből, hanem ajánlunk egy kiegészítő terméket mellé. De egy olyan kiegészítő terméket, amely tényleg kapcsolódik a vásárolni kívánt termékhez. Például a fenti kutyatáp esetén egy kutyatál.

Visszatérő vásárlók

Általában sokkal egyszerűbb már meglévő vásárlókat újbóli vásárlásra bírni, mint teljesen új vásárlókat szerezni. Ez hatványozottan igaz, ha megvoltak elégedve a minőséggel, és olyan termékeket árulunk, amelyeket érdemes bizonyos időközönként újból megvásárolni, például gyertyák, de ugyanez igaz, például telefonok esetében is, csak ott sokkal több idő kell a visszatéréshez.

A visszatérést megsürgethetjük például kuponok, kedvezmények vagy ingyenes szállítás felajánlásával, így ez is egy kiváló marketing lehetőség.

Szerezz több forgalmat a keresőkből

Bízd igazi hozzáértőkre a webáruházad keresőoptimalizálását, hogy jobb helyezéseket érj el a keresőkben, és ezáltal több látogatóra és magasabb bevételekre tehess szert.

A SEO összes folyamatát elvégezzük helyetted, így több időd marad a webáruház egyéb fontos ügyeivel foglalkoznod.

Teljes körű technikai, on-page és off-page keresőoptimalizálást végzünk, amely magába foglalja a kulcsszókutatást, a konkurenciaelemezést, a linképítést, a termék-, és kategóriaoldalak optimalizálását, a SEO-optimalizált blogcikkírást és még sok minden mást.